22 бер. 2022 р.

Клавіатурні війська, що це?

 Коли захисники України захищають нашу землю на передовій, ми можемо вести бій з укриттів! Бій з маніпуляцією, відвертою брехнею і перекрученням фактів.

Найважливіше!!! Інформація може стати як потужною зброєю проти ворога, так і допомогти йому!

Тому перевіряйте кожне слово, яке ви поширюєте – двічі і навіть тричі!

Не фотографуйте військову техніку, не поширюйте інформацію про пересування українських захисників!!!

Чим ми можемо допомогти своїй країні з дому?

Вчителі! Ваша праця безцінна! Тому навчайте дітей, пишіть просвітницькі дописи, розвінчуйте міфи, коментуйте і виводьте на чисту воду провокативні матеріали, спростовуйте фейки! Факти – ваші кулі.

Робіть те, що вмієте найкраще: малюйте, креативте, придумуйте, робіть яскраві ілюстрації, які привернуть увагу світового суспільства!

Долучайтеся до міжнародної інформаційної кампанії до західних лідерів: https://www.facebook.com/100064681747324/posts/319536606879062/


Перевіряйте фейки: https://detector.media/propahanda_vplyvy/article/112545/2022-03-02-disinfochronicle-kremlivska-dezinformatsiya-shchodo-viyskovogo-nastupu-na-ukrainu/

Підключайте друзі і колег з усього світу. Це справжня повномасштабна війна, і про це має дізнатись кожен!

Як захистити себе та дітей в інформаційному просторі під час війни?

     Інформаційний простір – те, що дозволяє бути на зв’язку з важливими для нас людьми, певним чином контролювати те, що відбувається навколо, дізнаватись останні новини у країні та у світі.
    Для дітей та підлітків інтернет – це світ розваг та спілкування з друзями, знайомими з різних частин планети. Але важливо пам’ятати, що за відміткою геолокації на пості чи фотографії, потішним відео в соціальній мережі чи одним повідомленням може ховатись справжня небезпека. Особливо у наш час, коли інформаційна війна набирає обертів, в мережі з’являється ще більше злочинців та фейків, а приватний матеріал використовується окупантами для військових нападів у містах країни.

12 бер. 2022 р.

ШКІЛЬНЕ НАВЧАННЯ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ🎓

🔹освітня ініціатива для учнів початкової та середньої школи України: від школи Базис (https://vb.me/school_info) разом з Viber-спільнотою Школа.інфо 

🔹онлайн-навчання для всіх дітей України, які можуть доєднатися до занять в Zооm: від Академії Сучасної Освіти А+ (https://aplus.ua/).

🔹дистанційна школа 5-11 класи: від JAMM School (https://jammschool.com.ua/)

🔹доступ до річних матеріалів 1-11 класів безкоштовно: від дистанційної школи «Центр освіти «Оптіма» (https://optima.school/free-education). Потрібно зареєструватися, вказати свою електронну пошту, і на неї приходить посилання та пароль для входу.

Все буде Україна!